Välkommen till Kraftloppet 2014

 

 

        23 augusti 2014

Med sina femton år är Kraftloppet ett av Sveriges mest etablerade och omtyckta motionslopp och tävlingslopp. De senaste året hade vi över 900 löpare.

Fr.o.m. 2014 kommer vi helt satsa på stafetterna vilket innebär att båda de individuella loppen, Ultramarathon och Marathon, utgår.

Vår långa stafett Kraftloppet är 72 km och det fjärde längsta stafettloppet i Sverige. Långa stafetten har 8-10 löpare i varje lag på sammanlagt tio sträckor, sträckorna är mellan 4.2 och 12.0 km långa och löper genom ett naturskönt och historiskt landskap.

Ni kan även välja att springa i vår korta stafett, Korta Kraftloppet, som är 16.4 km. Korta stafetten är för 5 löpare på sammanlagt fem sträckor. Sträckorna är mellan 2.0 till 5.0 km långa och går på långa stafettens första, andra och tionde sträcka.

Vi kommer i år att införa en ungdomsklass i den korta stafetten, Korta Kraftloppet Ungdom, där alla deltagare ska vara högst 16 år, födda 1998 eller senare.

För alla stafetterna kan man tävla i en av klasserna Dam, Herr eller Mixed.

Vi kommer i år också arrangera Lilla Kraftloppet, en individuell tävling för barn upp till 12 år, födda 2002 eller senare. Detta kommer ske inne på Arena Grosvad med dess vackra och rymliga område.

Start och mål blir på Arena Grosvad liksom även växlingarna 2-3, 8-9 och 9-10.
 

Huvudsponsorer