Läs mer om Kraftloppet och se de bästa bilderna:
Förbered er inför Kraftloppet genom att delta i Sara Hälsokällas löpträningar.
Finspångs lokala leverantör av uteträning.

Vi har både teknikträning och långdistansträning på schemat, och ni kan även ha en egen träning med laget.
www.sarashk.se

Välkommen till Kraftloppet

Årets upplaga 2015 kommer att äga rum lördagen den 29 augusti.

Med sina 16 år är Kraftloppet ett av Sveriges mer etablerade och omtyckta stafettlopp. Det senaste året hade vi över 700 löpare. Även 2015 kommer vi satsa helt på stafetterna vilket innebär att de båda individuella loppen Ultramarathon och Marathon utgår.

Vår långa stafett, Kraftloppet, är 72 km och det fjärde längsta stafettloppet i Sverige. Långa stafetten har 8-10 löpare i varje lag på sammanlagt tio sträckor, sträckorna är mellan 4.3 och 12.0 km långa och sträcker sig genom ett naturskönt och historiskt landskap. De tre tävlingsklasserna i Långa stafetten är Dam, Herr och Mixed.

Ni kan även välja att springa i vår korta stafett, Korta Kraftloppet, som är 16.4 km. Korta stafetten är för 5 löpare på sammanlagt fem sträckor. Sträckorna är mellan 2.0 till 5.0 km långa och går på Långa stafettens första, andra och tionde sträcka. Här finns det i år bara en tävlingsklass.

Vi kommer i år vända på sträcka 1 och 2 jämfört med förra året samt göra om bansträckningen på sträcka 9 och 10. Detta främst för att öka säkerheten för löparna men också för att göra banan mer tillgängligt för publik och få ett bättre flöde på och runt Grosvad.

Start och mål blir på Arena Grosvad med dess vackra och rymliga område. Även växlingarna 2-3, 8-9 och 9-10 blir som förra året på Grosvad.

Varmt välkomna till Finspång!

Huvudsponsorer