Läs mer om Kraftloppet och se de bästa bilderna:
Förbered er inför Kraftloppet genom att delta i Sara Hälsokällas löpträningar.
Finspångs lokala leverantör av uteträning.

Vi har både teknikträning och långdistansträning på schemat, och ni kan även ha en egen träning med laget.
www.sarashk.se

Välkommen till Kraftloppet

Kraftloppet 2016 kommer att äga rum lördagen den 27 augusti.

Med sina 17 år är Kraftloppet ett av Sveriges mer etablerade och omtyckta stafettlopp. Det senaste året hade vi nästan 700 löpare. Även 2016 kommer vi satsa helt på stafetterna och bansträckningen blir densamma som förra året.

Vår långa stafett Kraftloppet är 72 km och det fjärde längsta stafettloppet i Sverige. Långa stafetten har 8-10 löpare i varje lag på sammanlagt tio sträckor. Sträckorna är mellan 4.1 och 12.3 km långa och sträcker sig genom ett naturskönt och historiskt landskap. De tre tävlingsklasserna i Långa stafetten är Dam, Herr och Mixed. I Mixed ska det vara minst tre olika kvinnor som deltar.

Ni kan även välja att springa i vår korta stafett, Korta Kraftloppet, som är 18 km. Korta stafetten är för 5 löpare på sammanlagt fem sträckor. Sträckorna är mellan 3.0 till 4.8 km långa och går på Långa stafettens första, andra och tionde sträcka. Här finns det i år bara en tävlingsklass.

Start och mål blir på Arena Grosvad med dess vackra och rymliga område. Även växlingarna 2-3, 8-9 och 9-10 blir som tidigare på Grosvad men alla dessa växlingar blir på samma ställe vid målet för friidrottsbanorna.

Varmt välkomna till Finspång!

Huvudsponsorer